Boek over Gradus Verhaaf

Hoe staat het met het boek over Gradus Verhaaf? Een overzicht.

Geplaatst op:

Zoals in 2017 aangekondigd zouden we je op de hoogte houden van de voortgang van het boek over Gradus Verhaaf. De auteur – Leo Ewals – schrijft er een stukje over:

Door: Leo Ewals

In september 2017 kreeg ik de uitnodiging een boek te schrijven over Gradus Verhaaf. Ik ging akkoord en begon er direct mee, naast de lopende verplichtingen, die ik eerder was aangegaan. In 2017 begonnen met bestuderen en chronologisch ordenen van alle museumdocumentatie. Vervolgens ca 700 foto's inscannen en trachten te dateren. Begin 2018 had ik een bibliografie van 250 titels en een overzicht van de ruim 250 solo- en groepstentoonstellingen samengesteld.

In de loop van het jaar de voorlopige versie van het boek geschreven. Ondertussen aanvullend onderzoek in bibliotheken en archieven. Alleen tijdens de zomermaanden door omstandigheden niet kunnen werken. Begin 2019 zullen de teksten nagenoeg definitief zijn en is er een voorlopige lay-out. Dan copyright foto's uitzoeken, onderschriften van de bijna 300 afbeeldingen maken met vermelding techniek, maten, signering en datering. De fotograaf beoordeelt ondertussen alle foto's op kwaliteit en maakt waar nodig nieuwe opnames. En tot slot naar de drukker!!!

Iets over de auteur dr. Leo Ewals

  • Leo Ewals heeft kunstgeschiedenis en Franse letteren gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen (1966-1975), aan de Sorbonne en de Ecole du Louvre in Parijs. In 1987 promoveerde hij met een proefschrift over de romantische Nederlands-Franse kunstenaar Ary Scheffer.
    Sindsdien heeft hij meegewerkt aan diverse projecten in binnen- en buitenland, o.a. in het Louvre. Ewals heeft als tweede specialisme regionale Gelderse kunst. Hij schreef tientallen boeken en artikelen over kunstenaars uit de regio, onder meer voor het Biografisch Woordenboek van Gelderland. Het boek over Gradus Verhaaf moet de volgende parel worden.

  • Pasfoto Leo Ewals - 2017
    Leo Ewals